background-image
 

 

Wat kun je doen?


Er zijn een heleboel dingen die je kunt doen als ouder om ervoor te zorgen dat het gamen van je kind leuk blijft. Bijvoorbeeld door erover te praten met elkaar en ervoor te zorgen dat je betrokken blijft bij je kind en goed op de hoogte bent van waar hij of zij zich mee bezig houdt. Bekijk hier een filmpje waarin ouders aan het woord komen die vertellen over hoe zij omgaan met hun gamende kind.

Wil je een aantal praktische tips waar je direct mee aan de slag kunt, klik hier. En praten met je kind klinkt makkelijker dan dat het vaak is. Bekijk hier een paar tips voor hoe je een gesprek over gamen aan kunt pakken.

Het is altijd fijn om een voorbeeld te zien van hoe het kan, en hoe het beter kan. Hier staan twee filmpjes waarin een vader een gesprek met zijn gamende zoon voert. Welk gesprek is het meest succesvol en levert waarschijnlijk het meest op?

Lees hier het verhaal van een moeder die samen met haar zoon een plan maakte om het gamen aan te pakken. En wat als het toch mis gaat.. Er zijn verschillende manieren om het problematisch gamen aan te pakken, een daarvan is een serie gesprekken met een preventiewerker met als doel de jongere te motiveren met zijn of haar gamegedrag aan de slag te gaan. Bekijk hier hoe dit traject eruit kan zien. Tot slot word er antwoord gegeven op een aantal veel gestelde vragen over gamen en opvoeding. Je kunt de vragen plus de antwoorden hier vinden.
Dit is een website van: hoepakjijdataan.nl